Skip to main content

Ukrajnából menekült fiatalok

Az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családok és gyermekek számára, idegen környezetbe kerülve, kiemelten szükség van az érzelmi támogatásra és meghallgatásra. Ezért a Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja a lehetőséget, hogy a hazánkban élő Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és szülőknek az anyanyelvükön is mindig legyen kihez fordulni.

Az anonim és ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36 80 984 590 számon. A telefonos lelkisegély-vonal mellett az Alapítvány e-mailben is tud segíteni a hozzájuk fordulóknak a ukraine@kek-vonal.hu emailcímen. További részletek: ua.kek-vonal.hu

Alapítványunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az Ukrajnából menekült fiatalokat támogató lelkisegély-szolgálat híre minden érintetthez eljusson. Hálásak vagyunk a megosztásokért, továbbá várjuk azon szervezetek, közösségek jelentkezését, akik szórólapjainkat segítenek eljuttatni az Ukrajnából menekült fiatalokhoz és családokhoz.